ARRANGÖRER

PLÅT17 arrangeras genom ett samarbete mellan några av branschens ledande företag. Tillsammans besitter de landets främsta expertis angående koppar, stålplåt, aluminium, rosttrögt stål, rostfritt stål och titanzink, liksom byggnadsplåtslageri, fasadelement, fallskydd och infästningar.

TITANZINK

RHEINZINK är en tillverkare av titanzink som är ett massivt naturmaterial bestående av exakta delar koppar och titan. Materialet har ingen ytbeläggning och är 100% återvinningsbart. Vi har produkter för såväl tak och fasad som takavvattning. Rheinzink är ett bra miljöval och är Cradle to Cradle certifierade.

logo-Rheinzink
www.rheinzink.se

Stefan Sundström
+46 70 825 84 85
stefan.sundstrom@rheinzink.se

KOPPAR

AURUBIS är världsledande inom valsade koppar- och mässingsprodukter, återvinning av koppar samt är en av världens största producenter av kopparkatoder. Vi har gedigen erfarenhet av kopparproduktion och erbjuder ett brett sortiment av kopparbaserade produkter för byggnadsändamål och design. Detta inkluderar flertalet ytskikt till tak-, fasad- och interiörsystem. Aurubis Nordiska ytskikt inkluderar olika nyanser av grönblå samt oxiderade produkter i bruna nyanser samt mässing och verksoxiderad mässing.


www.aurubis.com
Martin Lindh
+46 733 285 058
m.lindh@aurubis.com

SANDWICH-
ELEMENT

PAROC GROUP är ledande inom energieffektiva isoleringsprodukter och lösningar. Vi utvecklar och leder byggkoncept, från energisparande renoveringar till passivhus. PAROC element är högklassiga sandwichelement med ytskikt av stålplåt och en kärna av stenull. De används i huvudsak i fasader, innerväggar och innertak i kommersiella, industriella, kontors- och offentliga byggnader. Vi erbjuder släta, linjerade, präglade och till och med printade element. Det går också bra att montera ytterligare lager med exempelvis dekorativa metaller.

logo-paroc
www.paroc.se
Mikael Vestermark
+46 070 399 17 85
mikael.vestermark@paroc.com

FALLSKYDD

ROOFAC SAFETY är ett Karlstadbaserat företag med kontor även i Stockholm. Vi kan fallskydd, oavsett om det gäller fasta, temporära eller personliga. För oss är det viktigt att det fallskydd som monteras på en byggnad fungerar bra och blir snyggt tillsammans med den befintliga konstruktionen. Att montera fallskydd på en byggnad redan från börjar sparar både tid och pengar. Bland våra leverantörer finns Haberkorn, RSS och Fallprotec. Roofac Safety är en del av Roofacbolagen.

www.roofacbolagen.se
Jörgen Tagner
010-410 44 61
jorgen@roofac.se

GROSSIST

BEVEGO verkar rikstäckande med försäljning och distribution inom tre affärsområden; byggplåt, ventilation och teknisk Isolering. Genom nära samarbete med flertalet marknadsledande leverantörer, fungerar vi som den naturliga länken mellan tillverkare och marknad. Vi saluför en rad kvalitetsprodukter från bland andra Plannja, Rheinzink, Aurubis, Heco, Aperam och Paroc. Har ni frågor om rosttrögt stål, kontakta oss.

logo-bevego1
www.bevego.se
Jonas Ekholm
+46 706-973500
jonas.ekholm@bevego.se

FÄSTELEMENT

HECO marknadsför fästelement och beslag till stål- och plåtentreprenörer samt till trä-, järn- och bygghandeln. Heco lagerför ett komplett sortiment av skruvar för byggindustrin. Vi är specialiserade på skruv för utomhusbruk och vi saluför lackerade, ytbehandlade och rostfria produkter. Vi utför lackering av skruv i vår egen produktion och kan därför tillmötesgå de flesta önskemål om speciella kulörer även i små serier. Detta är en stor fördel när man ställer höga krav på design.

Heco_pos_45-60-svartvit
www.heco.se
Owe Klippel
+46 70 591 79 32
owe.klippel@heco.se

ROSTFRITT STÅL

UGINOX är det sammanhållande varumärket för Aperams rostfria byggnadsprodukter. Vi kan erbjuda ett brett utbud av rostfria ytor: reflekterande spegelblanka, mönstervalsade och färgade liksom mattvalsade med lågreflekterande yta. Tennbelagda Uginox Patina är det material som arkitekter i Europa ofta föredrar på grund av dess förmåga att åldras till en yta som liknar åldrad zink eller bly. Aperam är en global rostfri stålproducent med produktion i Europa och Sydamerika, i Europa har vi nio servicecenters och försäljningskontor i de flesta europeiska länder. I Norden finns våra resurser samlade i Västerås och Köpenhamn.

unginox-svart
www.uginox.com
Roger Klåvus
+46 72 18 78 273
roger.klavus@aperam.com

PLÅTSLAGARE

PLÅT & VENTFÖRETAGEN som ägs av Plåtslageriernas Riksförbund (PLR), är bransch- och arbetsgivarorganisationen för alla företag inom byggnadsplåt och ventilation. Vi stöttar våra medlemsföretag med information, inspiration och gemenskap samt jobbar för att driva utvecklingen framåt i våra branscher. Plåt & Ventföretagen har drygt 950 medlemsföretag med runt 7 500 anställda över hela Sverige. Vill ni komma i kontakt med byggnadsplåtslagare för konsultation eller samarbete, så hjälper vi er att hitta rätt företag eller person. I vår digitala och kostnadsfria teknikhandbok finns beskrivningar för plåtmaterialen och utföranden.


www.teknikhandboken.se
www.pvforetagen.se
Magnus Fredman
+46 70 191 57 57
magnus.fredman@pvforetagen.se

STÅLPLÅT & ALUMINIUM

PLANNJA har med rötterna i Norden och hjärtat nära stålet, förädlat produkter i tunnplåt och aluminiumplåt i närmare 50 år. Vi designar, utvecklar och producerar tak, fasadelement och allsköns tillbehör som höjer värde och komfort på byggnader. Plannjas tak och hängrännor i stål och aluminiumplåt är gjorda för nordiska klimat, vilket betyder utomordentligt hög kvalitet i alla detaljer. Produkternas design och kulörer är nordisk och stilren med syfte att framhäva estetiken i fastigheter och byggnader. Vidareförädlingen görs genom målning, profilering, pressning och bockning. Bland våra produkter märks vägg- och takprofiler, takpannor, takavvattning, takskydd, planplåt, väggkassetter, armerings/formplåt med mera.

logo-Plannja
www.plannja.se

Plannja Kundservice
+46 771 992 999
marknad@plannja.se

STÅLPLÅT

SSAB är ett högspecialiserat globalt stålföretag som verkar i nära samarbete med kunderna. SSAB utvecklar höghållfasta stål och tillhandahåller tjänster för bättre prestanda och utifrån ett hållbarhetsperspektiv. GreenCoat är SSABs nya varumärke för innovativa, miljövänliga färgbelagda stållösningar för byggindustrin. Flera av produkterna har patenterad BT-beläggning (biobaserad teknik), där stora delar av det traditionella fossila lösningsmedlet ersatt av svensk rapsolja. GreenCoat-sortimentet är den grönaste produktportföljen för färgbelagda tak-, fasad- och regnvattensystem, och också ett av de mest heltäckande sortimenten för hela byggindustrin.


www.ssab.se/GreenCoat
Mikael Lindberg
Teknisk support GreenCoat
+46 (0)70 568 59 69
mikael.lindberg2@ssab.com